Verlaagd plafond

Verlaagd plafond

Soft-Air ventilatieplafond:

Agrion B.V. is toon aangevend in het leveren en monteren van complete ventilatieplafonds.
Afhankelijk van de stal en diercategorie maken wij een ontwerp voor het toe te passen plafond. Dit wordt door ons geleverd en lekvrij gemonteerd !!
Het grote voordeel van dit ventilatieplafond is de 100% luchtverdeling. De Soft-Air minerale wol verdeeld de binnenkomende lucht over de gehele afdeling gelijk. In het dikke pakket minerale wol vind warmte overdracht plaats van warme stallucht en frisse binnenkomende lucht. De binnenkomende lucht wordt opgewarmd, luchtval is hierdoor uitgesloten.

 

                  

 
Onze Soft-Air ventilatieplafonds bestaan uit een gedeeltelijk geperforeerde kunststof profielplaat. Op deze kunststof profielplaten plaatsen wij één laag zware minerale wol voorzien van een glasvlies. Het gehele plafond wordt met een zware, beloopbare constructie opgehangen aan de dakconstructie. Dit is noodzakelijk als men na 15-20 jaar de minerale wol wil vervangen!!
Voor en combinatie met het frisse neuzen principe hebben wij frisse neuzenplanken variërend van 20-35-50 mm.. Voor kraamhokken en dragende zeugen boxen hebben wij tevens frisse neuzenbuizen.

 

                  
Agrion B.V. levert de Soft-Air ventilatieplafond compleet met na verwarming in de vorm van Twin-buizen. Wij bereken hiervoor de benodigde capaciteit en hangen de Twin-buizen met RVS draad op aan de plafonds.

 

 

Geïsoleerde / verlaagd plafond:

Agrion B.V. levert en monteert verschillende verlaagde plafondsystemen. Een verlaagd plafond maken wij geïsoleerd. De isolatiekern bestaat uit een Polyisocyanuraatschuim P.I.R. . Deze isolatie voldoet aan Brandklasse B-s2-d0. Afhankelijk van de gewenste isolatiewaarde wordt een dikte bepaald.
Wij leveren en monteren de plafondsystemen met zwaar ophangmateriaal. Bevestigingsmaterialen in de afdelingen zijn van R.V.S kwaliteit. De naden van de platen worden volledig afgekneld en luchtdicht afgewerkt. Door onze beproefde methode kunnen wij zeer lange platen uit één stuk leveren en monteren. Tegen overdruk in de afdelingen hebben wij veiligheid maatregelen getroffen.

 

                 

 

 

Wanneer wij het centraal afzuigkanaal kunnen ontwerpen in combinatie met de verlaagde plafondsystemen passen wij dit naadloos op elkaar aan. Hierdoor kunnen wij centraal afzuigkanaal lekvrij intergreren in een verlaagd plafond. Voor de ventilatiekokers hebben wij geïsoleerde kokers met verschillende diameters. Daarnaast leveren wij benodigde drukventilatoren met benodigde  frequentieregelaars en klimaatcomputers.