Staalconstructie

Staalconstructie

 

Agrion B.V. voorziet complete staalconstructies met de benodigde gordingen. Afhankelijk van het type stal en de wensen van de opdrachtgever, ontwerpen wij een staalconstructie. De gehele constructie wordt door ons digitaal ontworpen en voorzien van benodigde constructieberekeningen.

 

                                                                     
Afhankelijk van de toepassing van het gebouw maken we een indeling van de constructie. Hier bepalen we gezamenlijk met de opdrachtgever of we kiezen voor een constructie met vrije overspanning of voor een lichtere constructie met ondersteuningskolommen. Daarnaast bepalen we of we werken met een houten gording of met stalen Z-gordingen. Door het gebruik van een staal- constructie met stalen Z-gordingen kunnen we de spanten tot zo’n 13.00 meter uit elkaar plaatsen. Omdat Agrion B.V. de ankerbouten digitaal maatvoeren en de constructie geheel digitaal ontwerpen, is Agrion B.V. vrijwel onbeperkt in de mogelijkheden.

 

                
De constructie wordt gestraald en gemenied met een zinkfosfaat primer in een standaard RAL kleur. Men kan er ook voor kiezen de constructie geheel of gedeeltelijk thermisch te laten verzinken (NEN-EN-ISO 1461). Het profielstaal heeft staalkwaliteit S235JR.
Ondersteuningskolommen in ammoniak omgeving worden veelal omkleed met RVS en kunststof omegaprofielen. Daarnaast kunnen wij de constructie ook brandwerend bekleden.