Dakisolatie

Dakisolatie

Dakisoleren: een eenmalige uitgave, levenslange besparing!!
Agrion B.V. weet als geen ander hoe belangrijk een goede dakisolatie is. Wij leveren en monteren een compleet isolatiepakket als bouwsysteem.
Voor de dakisolatie hebben wij verschillende isolatieplaten. Zo hebben wij naast de brandveilige P.I.R. schuim BRANDKLASSE - B-s2-d0 (Polyisocyanuraat ) de meer traditionelen P.U.R. schuim (Polyurethaan ) en de polystyreen isolatieplaten. Afhankelijk van de toepassing, gewenste isolatiewaarde en brandeisen, wordt een isolatieplaat gekozen.

 

                  
Wij leveren de dakisolatie in lange lengtes. Wij hebben speciale gereedschappen om zeer lange lengtes isolatieplaten te monteren. Deze platen worden veelal daklijnvolgend gemonteerd los van de dak gordingen. Het is zeer belangrijk dat we koude treklucht over de isolatieplaten heen hebben voor het ongedierte. Agrion B.V. monteert de dakisolatie “potdicht”. Een lekvrije dakisolatie is nodig voor uw isolatiewaarde en ventilatiesysteem wat veelal op onderdruk werkt. Voor wij de isolatieplaten monteren maken wij een raamwerk waartegen wij de isolatieplaten monteren. Alle naden worden door ons afgekneld met een kunststof T-profiel of een geschaafde knellat op een achterliggende regel met uitsluitend R.V.S. bevestigingsmaterialen.

 

Brandvrij isoleren!
Naast de traditionele isolatieplaten hebben wij een alternatief voor onbrandbare dakisolatie in de vorm van glaswol spandekens en glaswoldekens op aluminiumprofielplaat.
Indien men met strengere brandvoorschriften qua brandgedrag te maken heeft kunnen wij een oplossing aanbieden met dakisolatie in de vorm van een brandvrij glaswol spandekens. Deze vorm van dakisolatie voldoet aan Europese normering EN 13501 BRANDKLASSE - A-S1-D0.

 

                  
Wij isoleren uw dak met een glaswol spandeken. De gewenste isolatiewaarde is afhankelijk van de dikte van de glaswol. Wij hebben een speciale dampremmende folie op de glaswol zitten waarmee we de glaswol spandeken strak over de gordingen heen kunnen spannen. De naden worden dicht afgewerkt met RVS nieten. Wij leveren de spandeken op gewenste lengtemaat aan.

Naast het spandeken hebben wij een alternatief voor Glaswol dakisolatie onder tegen de dak gordingen. Wij voorzien een aluminium profielplaat onder tegen de dak gordingen. Wij voorzien een dampremmende folie waarop wij tussen de gordingen in een glaswol isolatiepakket voorzien. Op deze manier hebben wij een brandvrije dakisolatie wat optisch zeer strak is afgewerkt.