Dakbedekkingen

Dakbedekkingen

Agrion B.V. levert en monteert verschillende soorten dakbedekkingen. Naast de traditionele golfplaten hebben wij ook stalen geïsoleerde sandwich- en Ecopanelen en stalen on geïsoleerde dakplaten.

Golfplaten:

Vezelcement golfplaten worden door ons geleverd met KOMO keur en gemonteerd met garantie. Wij nemen uitsluitend topkwaliteit golfplaten  van het merk  S.V.K ., Neptunus golfplaten of Hollandse Eterniet golfplaten. Het grote voordeel van dit type dakbedekking  is dat de golfplaten kunnen “ademen” . De platen kunnen vocht opnemen en afstaan. Hierdoor heeft men minder vlug last van condens aan de dakplaten. Een vezelcement golfplaat is uitermate geschikt voor toepassing in een agressief milieu.

 

                            

 

In een golfplaten dakbedekking kunnen wij zowel losse lichtplaten als complete lichtstraten voorzien. De lichtplaten bestaan uit slagvaste polycarbonaat lichtplaten. Het voordeel van deze lichtplaten is levensduur en blijvende glashelderheid.
Het golfplaten dak wordt bevestigt met R.V.S. golfplaat bouten. Wij werken de golfplaten af met vogelschroten en benodigde hulpstukken zoals nokken en windveren.

 

Stalen dakbedekking:

Agrion B.V. levert en monteert stalen dakplaten. Deze dakplaten hebben we in een geïsoleerde variant van sandwichpanelen en Eco-panelen. Daarnaast hebben we een on geïsoleerde variant in de vorm van stalen dakplaten.
Sandwichpanelen:
Met onze sandwichpanelen kunnen we een zeer degelijke geïsoleerde dakconstructie maken. Wij leveren en monteren uitsluitend eerste keus sandwichpanelen van gerenommeerde merken van Arcelor Mittal, S.A.B. en Hardeman. Onze dakpanelen zijn voorzien van een stalen bovenplaat met een stalen onder plaat. Tussen beide platen in hebben wij een P.I.R. isolatiekern voorzien in gewenste dikte. De stalen platen worden geleverd  in gewenste kleur met bijbehorende coating.  De dakbedekking wordt afgewerkt met zelf borende  R.V.S. schroeven.

 

                            
Wanneer een goedkoper versie noodzakelijk is kunnen wij  Eco-panelen toepassen. Deze Eco-panelen zijn een economische variant van de sandwichpanelen. Het enige verschil is dat wij de strakke stalen onder plaat vervangen voor een (corrosie bestendig) folie.
Voor deze panelen hebben wij bijpassende geïsoleerde lichtpanelen. Tevens kunnen wij geïsoleerde lichtstraten en / of  geventileerde lichtnokken in het dak inpassen.

 

Stalen dakplaten  - on geïsoleerd;

 

Voor on geïsoleerde dakplaten hebben wij keus uit vele verschillende typen dakplaten met bijbehorend profiel, coating en kleur. Zelfs hebben wij dakplaten met een speciaal anti-condens doek. Deze dakplaten zijn speciaal ontwikkeld voor relatief vochtige ruimtes.

 

                                
Wanneer men een geïsoleerd dak wil maken met een enkelwandige dakplaat is dit mogelijk in combinatie met een spandeken. Deze dakconstructie geeft een dakbedekking die voldoet aan het bouwbesluit volgens Europese  regelgeving   BRANDKLASSE A-s1-d0. Op deze manier kunnen wij grotere dakbedekkingen relatief eenvoudig en voordelig brandvrij realiseren.