Betonbouw

Betonbouw:

In samenspraak met opdrachtgever worden door ons ontwerpen gemaakt voor funderingen en mest-kelder. Deze ontwerpen worden constructief berekend door onze constructeur. Na goedkeuring voorzien wij zelf de bouwtekeningen.

Mestkelders:

Voor de mestkelders hebben wij een planmatige aanpak voor het realiseren van putvloeren met hierop verankerd de gestorte putwanden. Het bouwen van de mestkelders begint met een rioleringssysteem. Hiervoor hebben wij een zeer uitgebreid pakket met PVC buizen met de benodigde hulpstukken.

Sparingen in zowel kelder vloer als kelder wanden worden door ons getekend en ingepland. Na het leggen van de riolering worden vloeren en wanden gestort. Zowel de vloer als de wand wordt voorzien van een wapening zoals door ons berekend. Wij leveren en plaatsen betonroosters van uitsluitend hoge kwaliteit. Onze roosters en kelder afdekplaten worden geleverd volgens Europese richtlijnen.

Bolle vloeren en schuin aflopende dichte vloeren worden eventueel voorzien van vloerverwarming met een isolatiepakket. Deze dichte vloeren worden dicht geschuurd  en gevlinderd tot gewenste stroefheid.

Fundering:

Voor de fundering van prefab betonbouw gebruiken wij veelal poeren van diverse afmetingen. Wij laten de poeren constructief berekenen. Hieruit volgt de grote van de poer met benodigde wapening. Na het uitzetten van het bouwraam geven wij de exacte hoogte aan voor grondwerkzaamheden. Wij storten de poeren in gestelde bekisting. Door het digitaal maatvoeren kunnen wij de ankers exact maatvoeren.

 

Betonvloeren:

Betonvloeren storten wij met een betonpomp in verschillende diktes. De betonvloer kan volgens algemeen gebruik worden uitgevoerd met of zonder wapening staal. Men kan ook kiezen voor een staal- of kunststofvezel als wapening. Afhankelijk van het gebruik van deze vloer wordt deze voorzien van een berekende wapening.

De betonvloer wordt altijd dicht geschuurd. Afhankelijk van de toepassing wordt de vloer glad of minder glad af-gevlinderd. Zowel binnen- als buitenvloeren kunnen wij met behulp van laser exact op afschot leggen. Het inzagen van de vloer wordt door ons per situatie bepaald.

Binnenvloeren voorzien wij veelal van een isolatiepakket met vloerverwarming.